Zilveren Erepenning Ouder-Amstel voor Wietske Dikkers
Geschreven door Nieuwsredactie Op 12 januari 2025
Tijdens haar afscheidsreceptie als adjunct-directeur van welzijnsorganisatie Coherente kreeg Wietske Dikkers de Zilveren Erepenning van de gemeente Ouder-Amstel omgehangen. Burgemeester Susanne De Roy van Zuidewijn-Rive en wethouder Erika Spil (Welzijn en Sociaal Beleid) hadden daarnaast lovende woorden voor Wietske, die na 38 werkzame en verbindende jaren met pensioen is gegaan.
Erika Spil opende de sprekersgalerij met een overzicht van haar loopbaan met daarbij de evolutie van het maatschappelijk werk in Ouder-Amstel en Duivendrecht. Spil: “Wietske wist op een professionele wijze vorm te geven aan de veranderingen binnen het sociaal beleid in de gemeente. Zo werd gestart met bewonerscommissies, volgden adviescommissies en met de komst van anderstaligen, kwamen taalmaatjes en andere actuele voorzieningen voor de burgers”. De Roy van Zuidewijn-Rive wees naar de grote opkomst bij deze afscheidsreceptie: “Een gevolg van de verbindende kracht van Wietske, een kracht die Wietske heeft gedeeld met haar collega’s, en niet te vergeten de 275 vrijwilligers van Coherente”. Beide collegeleden mochten vervolgens de Zilveren Erepenning van de gemeente Ouder-Amstel overhandigen aan Wietske en daarbij een beeldwerk. Wietske was zeer verguld met beide.
Coherente directeur Anneke Mulder zal kennisbank Wietske gaan missen: “Een steun en toeverlaat die ons gaat verlaten, altijd betrokken en aandacht voor de gasten, vrijwilligers en collega’s”. Coherente voorzitter Esther Bosgra deed een terugblik en vooruitblik: “Er is in een kleine vier decennia veel goeds gebeurd en er zijn mooie verbindingen gelegd om op voort te borduren”.
De avond kende naast sprekers ook een muzikale omlijsting. Oud-voorzitter Paul van Kampen bracht samen met Mieke Kouwenhoven een ode aan Wietske. Een ander lied kwam van de collega’s en het bestuur van Coherente, al met al een gevarieerde avond voor een bijzondere vrouw. Aan Wietske zelf het slotwoord. Op tafel lagen 38 agenda’s, met een overzicht van de 38 dienstjaren. Als een cabaretier nodigde ze de zaal uit om een jaartal te roepen waarop dan de avonturen uit dat jaar uit Wietske haar mouw kwamen gerold. Zo was er een jaar met: ‘Help het dorp verdrinkt’. Bij de komst van de Arena kreeg Duivendrecht ‘slagbomen’ waardoor niemand meer het dorp in het uit kwam. Rode draad was toch ook wel de jaren waarin bezuinigd moest worden. Trots was Wietske op de groep anderstaligen, die uiteindelijk zelfstandig hun weg wisten te vinden. Ze prees de samenwerking met collega’s, bewoners, vrijwilligers, het college, ambtenaren en de raadsleden. Ze deed tot slot de oproep om de samenwerkingsverbanden en verbindingen in stand te houden, met daarbij aandacht voor bewoners die dat nodig hebben: “Laten we er voor zorgen dat het dorp niet verdrinkt”.
Een mooi en welverdiend afscheidsfeest voor Wietske. En gezien het gemêleerde gezelschap in het Dorpshuis, een verbindende bijeenkomst voor Duivendrecht en Ouder-Amstel. Er was nog een dank aan de organisatie van het feest, en de vrijwilligers van de bar van het Dorpshuis. Wietske bedankt.
Auteur: Henk P Blok
Foto: Henk P Blok