Voetbalfeest bij het Jagershuis

Geschreven door Op 17 juni 2024

Een verslag van de spannende wedstrijd tussen Nederland en Polen op 16 juni 2024

Het was een zinderende zondag op 16 juni 2024, toen Nederland en Polen elkaar troffen in de achtste finale van het EK voetbal. De verwachtingen waren hooggespannen. w

De wedstrijd begon, met kansen over en weer. Nederland had het meeste balbezit, maar Polen loerde op de counter. Na zeventien minuten mag Napoli-ster Piotr Zielinski de corner indraaien vanaf de linkerflank. Adam Buksa, die bij afwezigheid van Arek Milik en bankzitter Robert Lewandowski in de spits mocht verschijnen, torent daarbij boven Joey Veerman, Denzel Dumfries en Virgil van Dijk uit. De kopbal van de Antalyaspor-spits is er een die door Bart Verbruggen niet te stoppen blijkt: 1-0.  Nederland was even aangeslagen, maar herpakte zich snel. Er moet een andere manier worden gevonden om te scoren te komen. Soms blijkt de weg der geluk daarvoor de juiste en als iemand dat beseft, is dat Eindhovenaar Gakpo. De Liverpool-ster is de aanvaller die het vaakst het doel van Polen onder vuur neemt en na 29 minuten doet hij dat voor het eerst succesvol. Op een meter of dertig ontvangt hij de bal van Nathan Aké, misschien wel de beste speler van de eerste helft. Wat Gakpo de hele eerste helft al doet, doet hij opnieuw: kiezelhard schieten. Nu is het Bartosz Salamon die de bal wil afblokken, maar de bal dusdanig van richting wijzigt dat Szczesny kansloos toe moet zien hoe de bal zijn heilige doel binnenvalt. De ruststand was 1-1.

In de tweede helft ging Nederland op zoek naar de winnende treffer. Een combinatie van adempauze en juiste invallers is uiteindelijk de sleutel voor Oranje om voor het eerst op voorsprong te komen. Opnieuw is Aké degene met de beslissende pass en ditmaal is de Leeuw van Borne de speler die Oranje in een slotfase redt. Waar hebben we dat eerder gezien? Want hoe vaak komt Oranje op achterstand en hoe vaak is Wout Weghorst dan de spits die Nederland een doelpunt schenkt op een moment dat niets erop wijst dat Oranje gaat scoren. Met zijn linker schiet de spits van Hoffenheim de bal hard het Poolse doel in: 1-2.

Het feest

Een grote groep voetbal liefhebbers was bijeengekomen bij het Jagershuis aan de Amsteldijk om onder het genot van een drankje de wedstrijd te aanschouwen. Het Jagershuis is een gezellig café in een historische locatie met een terras aan de Amstel, waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. Het café staat bekend om zijn speciaalbieren, die worden gebrouwen door de broers en uitbaters van KEK bier.

De sfeer was uitgelaten, en de spanning was te snijden. Bij elke kans van Nederland ging er een golf van opwinding door de menigte, en bij elke kans van Polen werd er gezucht of gevloekt. Toen Nederland scoorde, werd er gejuicht en geknuffeld, en toen Polen scoorde, werd er gebaald en gemopperd. Maar toen Nederland de winnende treffer maakte, was het feest compleet. Er werd gezongen, gedanst en gedronken, en de vlaggen en toeters kwamen tevoorschijn. Het Jagershuis was een oranje zee van vreugde.

De broers van KEK bier waren ook in hun nopjes en zijn druk met de nieuwe plannen om binnenkort te verhuizen naar een nieuwe locatie, namelijk het Gezellenhuis. Waar ze meer ruimte en mogelijkheden hebben om hun bier te brouwen, theater toe te voegen en een B&B op te starten. Ze nodigden iedereen uit om een kijkje te komen nemen.

Het was een onvergetelijke dag voor Ouderkerks voetbal fans die bij het Jagershuis de wedstrijd tussen Nederland en Polen hadden gevolgd. Ze hadden een spannende en spectaculaire wedstrijd gezien, die werd beslist in het voordeel van Nederland. Ze hadden een gezellig en feestelijk samenzijn gehad, met lekkere drankjes en hapjes.

Auteur: Martin Roodenburg