Kieskompas voor Ouder-Amstel
Geschreven door @dmin Op 7 maart 2018
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeenteraad plaats. De laatste gemeenteraadsverkiezingen waren op 19 maart 2014. De volgende gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op 21 maart 2018. Aan deze reguliere verkiezingen nemen 335 gemeenten deel. Maar waar kies je eigenlijk voor? Wat doet een gemeenteraad? En waarom is het zo belangrijk om te stemmen?
Er is heel wat informatie over de gemeenteraadsverkiezingen te vinden op het internet, maar wij van JammFM vinden deze uitleg goed te begrijpen.
Politiek is soms best ingewikkeld maar stemmen is noodzakelijk!
Want ga je niet stemmen dan laat je anderen bepalen wat er in jouw gemeente gebeurt. Dat moet je toch niet willen?
Maar goed op welke partij ga je stemmen? Hoe kom je er achter welke partij het beste aansluit bij jouw verwachtingen?
Weet je nog niet op wie gaat stemmen? Maak dan gebruik van Kieskompas!
Over Kieskompas
Bij Kieskompas brengen we politieke en maatschappelijke opinies in beeld. Met behulp van online tools en via gericht panelonderzoek. Kieskompas is volstrekt onafhankelijk, heeft wetenschappelijke roots en opereert internationaal. Ruim 45 miljoen mensen in meer dan 40 landen hebben een Kieskompas ingevuld. Kieskompas wordt gevormd door een groep betrokken en enthousiaste wetenschappers, fighting political analphabetism.
10.000 standpunten van 325 politieke partijen zijn gecheckt!
Het lijkt erop dat er nog nooit zoveel stemhulpen zijn gemaakt als voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Inwoners van 35 gemeenten hebben geluk: zij kunnen vanaf woensdag 21 februari een Kieskompas raadplegen.
De stellingen in een Kieskompas zijn samen met de betrokken partijen vastgesteld. De methodiek van Kieskompas garandeert dat de politieke partijen voldoende van elkaar verschillen op deze stellingen. Bovendien is Kieskompas de enige stemhulp die de standpunten van alle partijen controleert (bij andere stemhulpen kunnen partijen zelf invullen wat ze maar willen). Dit geeft de gebruikers de garantie dat de informatie in een Kieskompas volledig en betrouwbaar is.
“Wij hebben de afgelopen weken ruim 10.000 standpunten van 325 politieke partijen gecheckt”, aldus Tom Etienne, projectmanager van Kieskompas.
“Bij twijfel hebben we contact opgenomen en de partijen gevraagd om hun standpunt verder toe te lichten of ander bewijs aan te leveren. Al deze informatie is te vinden in het Kieskompas.”
Door deze intensieve kwaliteitscontrole hanteert Kieskompas een maximum van 35 kompassen voor gemeenten.