Liftkoker geplaatst bij station Duivendrecht

Geschreven door Op 26 oktober 2024

In de nacht van vrijdag op zaterdag is bij station Duivendrecht de tweedelige liftkoker geplaatst. De contouren van station Duivendrecht waren reeds markant, met de liftkoker is dit nog bijzonderder geworden. En de Urbanuskerk heeft er een toren bijgekregen.

De lift gaat er voor zorgen dat mindervalide bewoners, en kinderwagens, op een toegankelijke wijze gebruik kunnen maken van de faciliteiten van het Openbaar Vervoer. Afgelopen weken is er glas geplaatst in de tweedelige liftkoker. Met een hoogwerker werden in de vroege zaterdagochtend, de twee delen over perron 4 getild en op hun plaats gezet. Een precisie werkje. Ondanks de spectaculaire beelden (zweefde daar nu een UFO door het luchtruim van Duivendrecht?), was er weinig bekijks. Portefeuillehouder Paulette Koek-Baks was aanwezig om de monsterklus te volgen, die succesvol werd afgerond.

De volgende stap is de plaatsing van de lift in de liftkoker, dit gaat op woensdag 6 november gebeuren. Rest nog de realisatie van de luifel, waar vanuit de omgeving bezwaarschriften zijn ingebracht en waar een hoorzitting voor is geweest. Klacht is dat de luifel te groot is, en daarmee het beeld op de pastorie wegneemt. De uitkomsten van de hoorzitting zijn nog niet bekend. Feit is dat de lift zeer welkom is en dat afgelopen nacht het gebruik daarvan weer dichterbij heeft gebracht.

Met dan aan Dorpduivendrecht.nl voor de tekst en foto’s

Auteur & Foto: Henk Peter Blok


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp