Vrienden van Duivendrecht ontevreden over bomenkap bij Levvel

Geschreven door Op 23 oktober 2024

Op dinsdag 15 oktober vond in het gemeentehuis van Ouder-Amstel een hoorzitting plaats over de bomenkap op het terrein van Levvel. Tijdens de hoorzitting, die werd voorgezeten door een onafhankelijke commissie, werden bezwaarschriften van Stichting Vrienden van Duivendrecht en Stichting Oud-Duivendrecht behandeld. Jo Blom en Joost Zeinstra voerden namens beide stichtingen het woord, waarbij zij benadrukten dat de kap van 21 bomen zonder voldoende participatie en inspraak van inwoners had plaatsgevonden.

De kern van de discussie lag bij het besluit van de gemeente om de omgevingsvergunning toe te kennen, ondanks ingediende bezwaarschriften. De gemeente gaf aan dat de kap al was voltooid voordat de bezwaren in behandeling konden worden genomen, wat tot grote verontwaardiging leidde bij de aanwezigen. De stichtingen betoogden dat bezwaarschriften nutteloos zijn als bomen al zijn gekapt voordat ze behandeld kunnen worden, waardoor de lokale gemeenschap buitenspel wordt gezet.

Daarnaast was er onenigheid over de herplantplicht. De gemeente stelde strengere eisen aan de stamdikte van de nieuwe bomen, maar dit werd door de stichtingen als onvoldoende afgedaan. Ook wezen zij op de noodzaak van meer participatie in toekomstig groenbeheer. De vertegenwoordigers van Levvel toonden zich bereid tot dialoog en beloofden op korte termijn verdere gesprekken met de betrokken stichtingen.

Auteur: Hans Krabbendam
Foto: Jammfm


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp