Daisy Hicks” is een getalenteerde singer-songwriter, geboren in Engeland en opgegroeid in Australië. Muziek zit in haar bloed! Als dochter van de legendarische jazzdrummer Tony Hicks (bekend van o.a. Backdoor, Chris Rea, Lu Lu, Paul Butterfield en Georgie Fame) en nauw verwant aan Chris Rea, was muziek altijd al een belangrijk onderdeel van haar leven.

Daisy begon haar carrière als klassiek opgeleide jazz-zangeres en toerde door Australië en de VS. Op slechts 14-jarige leeftijd wist ze het publiek te betoveren bij Sydney King’s basketbalwedstrijden en op enkele van de grootste muzieklocaties in Sydney.

Op 19-jarige leeftijd besloot ze haar horizon te verbreden en verhuisde naar Londen, waar ze snel werd getekend door Concept Music. Haar debuutalbum MISTRESS brak door op de Britse, Europese en Japanse markt, mede dankzij succesvolle singles zoals “Don’t Even Go There”, “Back On My Feet” en “Match Made In Heaven”.

Daisy’s tweede album, DAISY, was een internationaal project met medeschrijvers zoals Aron Friedman (Backstreet Boys, Take That, Elton John), Malcolm Maddock (Shania Twain, Stevie Wonder) en George MacFarlane (Gabrielle). Ze coproduceerde dit album met de bekroonde Australische producer Matt Fell.

Voor haar derde, nog te verschijnen album werkte Daisy samen met Stefan Örn en Jeff Franzel, waarbij de opnames plaatsvonden in Stockholm in de studio van Andres Bagge. Enkele singles van dit album werden geremixt door bekende namen als The Body Bangers, 7th Heaven en Steve More en kregen wereldwijd grote clubondersteuning.

Daisy heeft het podium gedeeld met grootheden als Gabrielle, Boy George, Gloria Gaynor en Womack & Womack, en op talloze festivals en evenementen wereldwijd opgetreden.

Nu is Daisy terug bij haar jazz- en soulroots. Momenteel werkt ze aan haar vierde studioalbum, samen met Curtis Schwartz (Stacy Kent, Bee Gees, Go West) en Malcolm Maddock. Haar nieuwe muziek, met een ontspannen jazzy feel à la Norah Jones, is opgenomen op de oude piano van Elton John in Beverly Hills.

Daisy’s nieuwste single heeft de UK Soul Chart binnengehaald op nummer 21 en is nu de “HOT JAMM” van de week op ons station! Dankzij een remix van Alex Di Ciò – een vriend van de omroep – geven we haar hit Electric Love nog wat extra aandacht. Mis het niet 24/7 on the 104.9….!


Lees verder

Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp