Museum Cobra verwelkomt nieuwe directeur Suzanne Wallinga met spannende herfstactiviteiten

Geschreven door Op 19 oktober 2024

Suzanne Wallinga, de nieuwe directeur van Museum Cobra, was onlangs te gast in de uitzending van JammFM’s Start Me Up. Susan vertelt enthousiast over haar eerste weken bij het museum: “Ik ben op een rijdende trein gesprongen. Het is intensief maar ook ontzettend leuk.” De afgelopen weken stonden in het teken van de opbouw van een nieuwe tentoonstelling van beeldhouwer en curator Ad de Jong, waarin 38 kunstenaars hun werk presenteren in de grote bovenzaal van het museum. Voor het eerst is de zaal in zijn geheel te zien zonder tussenwanden, waardoor de kunstwerken op een unieke manier samenkomen.

Daarnaast werkt het team van Museum Cobra aan een bijzondere tentoonstelling die deze herfst naar Marokko gaat. 101 kunstwerken uit de Cobra-collectie reizen af naar het Museum van de Koning in Marokko. “Dat zorgt voor een vliegende start,” aldus Wallinga.

Voor jonge bezoekers is er deze herfstvakantie ook van alles te beleven in Museum Cobra. De tentoonstelling van Ad de Jong biedt een interactieve ervaring, waarbij bezoekers op blote voeten over een speciale leemvloer kunnen wandelen, een wens van de kunstenaar. “Het is echt een totaalervaring voor alle leeftijden,” zegt Suzanne. Daarnaast organiseert het museum workshops en rondleidingen.

Op 1 november biedt Museum Cobra een bijzondere ervaring: kinderen kunnen samen met hun ouders kamperen tussen de kunstwerken. Het aantal plekken is beperkt, dus snel aanmelden wordt aangeraden. Bezoekers brengen zelf hun slaapzak mee en kunnen zich opmaken voor een nacht vol creatieve activiteiten en dromen tussen de kunst. “Het is altijd snel vol, dus zorg dat je er op tijd bij bent,” benadrukt Wallinga.

Museum Cobra biedt deze herfst een unieke mix van kunstbeleving en avontuur, voor jong en oud. Bezoek de website van Museum Cobra voor meer informatie over de tentoonstelling en aanmeldingen.

Luister het gesprek hier terug:

Auteur: Michel Willemse
Foto: Cobra Museum


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp