– Hot Jamm week 41 –

Geschreven door Op 7 oktober 2024

Michael Franks (1944, La Jolla, Californie) kreeg muziek niet echt mee van huis uit. Toch kocht hij op zijn veertiende een gitaar, deed hij zes gitaarlessen en begon hij met het schrijven van muziek. Op de middelbare school zong hij folk-rock, later werd het jazz. Hij scoorde hits met “Popsicle Toes” en “When Sly Calls (Don’t Touch That Phone)” en bracht tientallen albums uit. En het eind van zijn loopbaan is nog niet in zicht.

Leraar

Buiten de zes gitaarlessen die hij als veertienjarig jongetje volgde, heeft Franks geen muzieklessen meer gevolgd. Hij studeerde literatuur en doceerde dat later zelf ook aan UCLA. Hij schreef muziek voor films als “Count Your Bullets” en “Zandy’s Bride”. In 1973 kwam zijn debuutalbum “Previously Unavailable” uit, gevolgd door “The Art Of Tea” met de hit “Popsicle Toes” (1975). Vervolgens maakte hij “Sleeping Gypsy” (1977) en “Burchfield Nines” (1978). Sindsdien heeft Franks al vijftien albums gemaakt. Zijn grootste hit stamt uit 1983 en heet “When Sly Calls (Don’t Touch That Phone)”. Franks is naast zanger, songwriter en gitarist, ook een dierenvriend.

En nu anno 2024 is er sinds afgelopen week “The Doctors soul rework”

De Parijse producer DOCTORSOUL geeft de Start van een nieuwe serie officiële bewerkingen van de catalogus van The Warmer Music, een heel speciale samenwerking van Too Slow To Disco met het grote label, waar we lang aan hebben gewerkt.

Men is meer dan verheugd om de samenwerking met Warner Music te starten met officiële DoctorSoul-bewerkingen voor een van de meest productieve muzikanten van de Californische Westcoast/Jazz/AOR/Yacht-scene, de enige echte MICHAEL FRANKS, die de nieuwe versies persoonlijk heeft goedgekeurd.

In de loop van de lome loop van 33 jaar en 16 albums heeft Michael Franks een internationaal legioen fans betoverd met zijn unieke artisticiteit. Hij weeft naadloos teksten van verbluffende sensualiteit, humor, reflectie en literaire welsprekendheid over muziek die smaakvol gebruikmaakt van de beste nuances van jazz, soul, pop, kamermuziek en muziek van over de hele wereld.

Zijn muziek werd gecoverd door talloze internationale sterren, zoals The Carpenters, Shirley Bassey, Ringo Star, Natalie Cole, amm . Zijn muziek leeft voort en wordt geliefd door zoveel moderne Balearic/Soft Disco muzikanten/producers van vandaag.

Terwijn zijn bekendste “When Sly calls” als extra is toegevoegd als remake, komt Chain reactie uit als nieuwe single.

Het origineel duurt bijna 7 minuten, maar voor jammfm maakte ik deze radio versie van een kleine 4 minuten. Je snapt het al, er waren meerdere kandidaten voor de HOT JAMM van deze week, maar dit is hem dan uiteindelijk geworden. Dank voor de collega’s die meedachten in dit wekelijkse process….

Michael Franks – Chain reaction, hervormd door DoctorSoul!


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp