Susanne de Roy van Zuidewijn voorgedragen als nieuwe burgemeester van Ouder-Amstel

Geschreven door Op 4 oktober 2024

Ouder-Amstel, 3 oktober 2024 – De gemeenteraad van Ouder-Amstel heeft Susanne de Roy van Zuidewijn-Rive voorgedragen als nieuwe burgemeester. De Roy van Zuidewijn (57) is momenteel consultant bij Hill & Knowlton, waar zij publieke en private organisaties adviseert over positionering, besluitvormingsprocessen en communicatie. Eerder was zij wethouder voor het CDA in Bloemendaal en raadslid en fractievoorzitter in Amsterdam, Stadsdeel Zuid.

De Roy van Zuidewijn is getrouwd, woont in Amsterdam en heeft vijf kinderen. Over haar voordracht zegt zij: “Wat eervol dat ik hier straks als burgemeester aan de slag mag. Dank aan de raad voor het vertrouwen. Al heel lang kom ik met veel plezier in Ouder-Amstel. Ik kijk ernaar uit om de inwoners van deze diverse gemeente te ontmoeten en hun verhalen en ideeën te horen.”

Een verbindende burgermoeder

De vertrouwenscommissie is lovend over de nieuwe burgemeester. Wendela van Agtmaal, voorzitter van de commissie, roemt De Roy van Zuidewijn als een “gedreven, daadkrachtige en kundige bestuurder”, die bekendstaat om haar luistervaardigheid en verbindende bestuursstijl. “Wij zien in Susanne een evenwichtige, betrokken burgermoeder, die als verbinder boven partijen wil staan. Haar naam zal de komende jaren onlosmakelijk verbonden zijn met de gemeente Ouder-Amstel.”

Officiële benoeming in december

De voordracht gaat nu naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming wordt gedaan bij Koninklijk Besluit, en de verwachting is dat De Roy van Zuidewijn op 19 december zal worden geïnstalleerd en beëdigd door de Commissaris van de Koning.

Auteur: Daniel Zondervan
Foto: Jammfm


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp