Esther Bloemen te gast bij Start Me Up: Stichting Anders biedt hulp aan de meest kwetsbaren

Geschreven door Op 21 september 2024

In de uitzending van *Start Me Up* op Jammfm ontvingen Michel Willemse en Julia Donk-Payer Esther Bloemen, een enthousiaste medewerker van Stichting Anders. Esther werkt sinds anderhalve maand samen met Koen Verzoon in Amsterdam voor deze bijzondere stichting, die zich richt op het ondersteunen van de meest kwetsbare mensen in de samenleving.

Luister het gesprek hier terug:

Stichting Anders is uniek in haar aanpak: ze werkt nauw samen met lokale ondernemers om hulpvragen van mensen in nood te beantwoorden. Deze hulpvragen kunnen uiteenlopen van noodzakelijke woningreparaties tot materiële behoeften, zoals het vervangen van kapotte vloeren. “We zien vaak schrijnende situaties achter de voordeur, waar de basisvoorzieningen ontbreken,” vertelde Esther.

De kracht van Stichting Anders ligt in haar “pay-it-forward” principe. Mensen die door de stichting geholpen worden, wordt gevraagd om op hun eigen manier iets terug te doen voor de maatschappij. Dit kan in de vorm van vrijwilligerswerk, zoals het helpen in een verzorgingshuis of het uitlaten van een hond voor een buurman. Op deze manier dragen zelfs de meest kwetsbare mensen bij aan de gemeenschap, wat een gevoel van eigenwaarde en verbondenheid creëert.

Samenwerking met ondernemers

Om deze hulp te kunnen bieden, zoekt Stichting Anders actief de samenwerking met ondernemers. Esther benadrukt dat de stichting ondernemers vraagt om te helpen door bijvoorbeeld korting te geven op materialen of diensten. “Ondernemers met een warm hart, die maatschappelijk verantwoord willen ondernemen, zijn essentieel voor het werk dat we doen,” aldus Esther. Zij roept ondernemers in Groot-Amsterdam op om contact op te nemen met Stichting Anders via hun website, om een bijdrage te leveren.

Niet alleen de kwetsbare mensen hebben baat bij deze samenwerking, ook ondernemers profiteren van de positieve mond-tot-mondreclame die voortkomt uit hun inzet voor goede doelen. “Het is mooi om te zien hoe een eenvoudige bijdrage van een ondernemer kan leiden tot een grote verandering in iemands leven,” voegde Esther toe.

Landelijk seminar

Tijdens het interview gaf Esther ook een vooruitblik op een landelijk seminar dat op 20 november zal plaatsvinden in het Van der Valk hotel in Ridderkerk. De bekende spreker Ben Tiggelaar zal hier aanwezig zijn, en de opbrengst van het evenement komt ten goede aan de activiteiten van Stichting Anders. Het seminar biedt ondernemers en andere geïnteresseerden de kans om meer te leren over maatschappelijk verantwoord ondernemen en de impact die kleine bijdragen kunnen hebben.

Met haar betrokkenheid en passie heeft Esther een inspirerend verhaal gedeeld over de kracht van samenwerking en het belang van het helpen van de meest kwetsbaren in onze samenleving. Meer informatie over Stichting Anders is te vinden op hun website.

Auteur: Michel Willemse
Foto: Jammfm


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp