Vervoerregio Amsterdam Zet 6 Miljoen Euro In voor Snellere Reparaties van Liften en Roltrappen bij OV-Haltes

Geschreven door Op 21 juni 2024

Vervoerregio Amsterdam, waar ook Ouder-Amstel toe behoort, heeft aangekondigd 6 miljoen euro te willen investeren in een actieplan om de betrouwbaarheid van liften en roltrappen bij ov-haltes te verbeteren. Dit plan is gericht op het versneld vervangen van liften die niet goed werken en het aanschaffen van extra reserveonderdelen. Hiermee hoopt de vervoersregio dat liften en roltrappen sneller gerepareerd kunnen worden en minder vaak uit de roulatie zijn.

Toegankelijkheid Verbeteren

Deze investering is cruciaal om het openbaar vervoer toegankelijk te houden voor mensen met een beperking of voor wie minder goed ter been is. Momenteel komt het regelmatig voor dat liften langdurig buiten gebruik zijn, wat voor veel ongemak en beperkingen zorgt voor deze groepen.

Actieplan in Detail

Het actieplan omvat verschillende maatregelen, waaronder:
– Versnelde Vervanging: Liften die niet meer goed functioneren, kunnen sneller vervangen worden om lange uitvaltijden te voorkomen.
– Reserveonderdelen: Er worden extra reserveonderdelen aangeschaft zodat reparaties sneller uitgevoerd kunnen worden.
– Onderhoud en Service: Er wordt extra ingezet op onderhoud en service om de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van liften en roltrappen te verbeteren.

Positieve Impact

De investering van 6 miljoen euro moet ervoor zorgen dat het openbaar vervoer in de regio beter toegankelijk en betrouwbaar wordt. Dit is vooral belangrijk voor mensen die afhankelijk zijn van liften en roltrappen om zich te verplaatsen.

De Vervoerregio Amsterdam streeft ernaar om met dit actieplan de klanttevredenheid te verhogen en het gebruik van het openbaar vervoer aantrekkelijker te maken voor iedereen.

Blijf op de hoogte van verdere ontwikkelingen en implementaties van het actieplan via de officiële kanalen van de Vervoerregio Amsterdam.

Auteur: Martin Roodenburg

Foto: Jammfm (archief)


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp